1.   Compare. Use >, <, or =.

2,132 ___ 2,123

A. none B. =
C. > D. <
Hint

2.   Solve s − 8 = 14 mentally.
A. s = 6 B. s = 22
C. s = 8 D. s = 14
Hint

3.   Solve 15 − v = 7 mentally.
A. v = 7 B. v = 22
C. v = 8 D. v = 6
Hint

4.   The amounts collected for tickets are shown. How much would be collected for 15, 20, and 25 tickets?

 Number of Tickets Amount Collected 5 \$10 10 \$20 15  20  25 

A. \$30, \$35, \$40 B. \$30, \$50, \$70
C. \$25, \$30, \$35 D. \$30, \$40, \$50
Hint

5.   The line graph shows number of tickets sold in a week. What day had the best ticket sales?

A. Monday B. Thursday
C. Tuesday D. Friday
Hint

6.   The line graph shows the number of minutes Jack usually reads in a week. What day does he usually read the most?

A. Thursday B. Monday
C. Friday D. Saturday
Hint

7.   The graph shows which days of the week people attend a play.

How many people attended on Saturday?

A. 80 B. 50
C. 40 D. 100
Hint

8.   Give a related multiplication fact for the division sentence below.

28 ÷ 7 = __

A. 6 × 4 = 24 B. 7 × 3 = 21
C. 7 × 4 = 28 D. 7 × 5 = 35
Hint

9.   Find
A. 10 B. 6
C. 8 D. 9
Hint

10.   Find all of the factors of 8.
A. 1, 2, 4, 8 B. 1, 2, 6
C. 2, 4, 8 D. 1, 2, 4
Hint

11.   Which number is composite?
A. 29 B. 28
C. 17 D. 31
Hint

12.   Identify the part of the circle represented by .

A. diameter B. none of these
Hint

13.   Write the number that represents the situation.

grow 3 inches taller

A. −3 B. 3
C. D.
Hint

14.   Write the number that represents the situation.

lose 15 pounds of weight

A. 15 B.
C. −15 D.
Hint

15.   Write the number that identifies each letter on the number line.

A. D: −3; E: −1; F: +2
B. D: −4; E: −2; F: +3
C. D: −4; E: −1; F: +3
D. D: −4; E: +1; F: +4
Hint

16.   Identify the object that is located at the ordered pair (9, 9).

A. Student Union B. Education Building
C. Library D. Rec Center
Hint

17.   Find 26 × 2.
A. 52 B. 50
C. 62 D. 42
Hint

18.   Which number sentence is represented by the model?

A. 4 × 6 = 24 B. 4 × 6 = 18
C. 4 + 6 = 10 D. 4 × 6 = 12
Hint

19.   Find the difference.

A. 50 B. 49
C. 48 D. 47
Hint

20.   As an empty subway train with 9 cars pulled up to the station, 371 people were waiting to board. About the same number of people boarded each car. About how many were in each car?