

1. 
Compare. Use >, <, or =. 20,004,502 ___ 20,040,502 


A. 
> 
B. 
= 


C. 
< 
D. 
none 


Hint 


2. 
Order the numbers from greatest to least. 2,342; 3,422; 4,232; 2,432 


A. 
4,232; 3,422; 2,432; 2,342 


B. 
2,432; 2,342; 3,422; 4,232; 


C. 
3,422; 4,232; 2,432; 2,342 


D. 
4,232; 3,422; 2,342; 2,432 


Hint 


3. 
Which number is the greatest? 630,871; 657,843, 567,900, 629,577 


A. 
567,900 
B. 
657,843 


C. 
629,577 
D. 
630,871 


Hint 


4. 
Round 63,820 to the thousands place. 


A. 
63,800 
B. 
64,000 


C. 
60,000 
D. 
63,000 


Hint 


5. 
Write an expression for the situation. three more than y 


A. 
y + 3 
B. 
y + y + y 


C. 
y − 3 
D. 
3 − y 


Hint 


6. 
Solve p + 8 = 19 mentally. 


A. 
p = 11 
B. 
p = 27 


C. 
p = 9 
D. 
p = 7 


Hint 


7. 
Solve s − 8 = 14 mentally. 


A. 
s = 14 
B. 
s = 6 


C. 
s = 22 
D. 
s = 8 


Hint 


8. 
If m − 4 = 11, what is the value of m? 


A. 
19 
B. 
11 


C. 
4 
D. 
15 


Hint 


9. 
Find the next three numbers in the patternInput (m)  60  50  40  30  20  10  Output (n)  50  40  30    



A. 
60, 50, 40 
B. 
20, 15, 10 


C. 
20, 10, 0 
D. 
20, 30, 40 


Hint 


10. 
Estimate. Round to the tens. $54 + $21 


A. 
$75 + $25 = $100 
B. 
$50 + $30 = $80 


C. 
$50 + $20 = $70 
D. 
$60 + $30 = $90 


Hint 


11. 
Kayla wants to buy a DVD movie that costs $23 and a music CD that costs $18. She has $32. About how much more money does she need to buy the items? 


A. 
about $30 more 
B. 
about $5 more 


C. 
about $20 more 
D. 
about $10 more 


Hint 


12. 
Solve. 


A. 
$15 
B. 
$14 


C. 
$16 
D. 
$33 


Hint 


13. 
Imelda’s vacation webpage received 84 hits over the weekend. On Saturday, she recorded 37 hits. How many hits were there on Sunday? 


A. 
47 
B. 
121 


C. 
57 
D. 
37 


Hint 


14. 
Find the number that completes the number sentence. Then identify the property or rule. 12 − __ = 12 


A. 
0; Subtraction Rule 


B. 
12; Commutative Property of Addition 


C. 
0; Identity Property of Addition 


D. 
0; Associative Property of Addition 


Hint 


15. 
Add mentally. 51 + 22 + 9 


A. 
82 
B. 
72 


C. 
92 
D. 
81 


Hint 


16. 
Estimate. Round to the indicated place value. 1,478 + 209; hundreds 


A. 
1,600 + 200 = 1,800 
B. 
1,500 + 200 = 1,700 


C. 
1,400 + 200 = 1,600 
D. 
1,480 + 210 = 1,690 


Hint 


17. 
Estimate. Round to the indicated place value. 42,420 − 5,789; thousands 


A. 
50,000 − 5,000 = 45,000 
B. 
42,000 − 5,000 = 37,000 


C. 
42,000 − 6,000 = 36,000 
D. 
50,000 − 6,000 = 34,000 


Hint 


18. 
Logan wants to save for a video game system. The table shows what each costs. About how much will he have to save? Item  Cost  Game system  $209  Game  $49 



A. 
$300 + $50 = $350 
B. 
$200 + $50 = $250 


C. 
$300 + $100 = $400 
D. 
$200 + $100 = $300 


Hint 


19. 
In which sum will you need to regroup when you add? 


A. 

B. 



C. 

D. 



Hint 


20. 
Solve. 


A. 
436 
B. 
476 


C. 
376 
D. 
440 


Hint 

