1.   Estimate. Round each addend to the indicated place value.

\$42 + \$31; tens

A. \$50 + \$40 = \$90 B. \$40 + \$35 = \$75
C. \$50 + \$30 = \$80 D. \$40 + \$30 = \$70
Hint

2.   Estimate. Round to the indicated place value.

\$82 − \$41; tens

A. \$90 − \$40 = \$50 B. \$80 − \$40 = \$40
C. \$80 − \$50 = \$30 D. \$90 − \$45 = \$45
Hint

3.   Estimate. Round each number to the given place value.

42,420 − 5,789; thousands

A. 50,000 − 6,000 = 34,000 B. 50,000 − 5,000 = 45,000
C. 42,000 − 5,000 = 37,000 D. 42,000 − 6,000 = 36,000
Hint

4.   Elle wants a bicycle and helmet for her birthday. The table shows what each costs. About how much will these cost together?

 Item Cost Bicycle \$385 Helmet \$29

A. \$300 + \$30 = \$330 B. \$400 + \$30 = \$430
C. \$40 + \$30 = \$70 D. \$400 + \$300 = \$700
Hint

5.   Logan wants to save for a video game system. The table shows what each costs. About how much will he have to save?

 Item Cost Game system \$209 Game \$49

A. \$300 + \$100 = \$400 B. \$200 + \$50 = \$250
C. \$300 + \$50 = \$350 D. \$200 + \$100 = \$300
Hint