1.   Write the value of the underlined digit.

332,182

A. 800 B. 8
C. 80 D. 8,000
Hint

2.   Compare. Use >, <, or =.

20,004,502 ___ 20,040,502

A. none B. >
C. = D. <
Hint

3.   Janie’s father collects coins. He has 1,652 pennies, 1,562 nickels, 1,265 quarters, and 1,625 dimes. Which coin does he have the most of?
A. dimes B. quarters
C. pennies D. nickels
Hint

4.   What is the greatest five-digit number?
A. 999,999 B. 99,999
C. 9,999 D. 10,000
Hint

5.   The table shows the number of books students read in the summer. Find the mode and median of the set of data. Identify any outliers.

 Number of Books Read in Summer Name Number Marylou 9 Michael 7 Lu 8 Ginny 3 Jerome 7

A. mode: 3

median: 7

outlier: none

B. mode: 7

median: 7

outlier: none

C. mode:8

median: 8

outlier: none

D. mode: 7

median: 8

outlier: none

Hint

6.   The table shows the number of students who brought sack lunches in a 4th grade class.

 Day Mon. Tues. Wed. Thurs. Fri. Number of Sack Lunches 9 7 8 8 1

Identify any outliers.

A. 1 B. 9
C. 8 D. 7
Hint

7.   The table shows the number of minutes per day spent reading. Organize the data in a line plot.

Time Per Day Spent Reading (Minutes)

 30 30 20 45 35 20 35 40

A.
B.
C.
D.
Hint

8.   The graph shows how much money students have saved. Identify the mode, median, and any outliers for the data shown in the line plot.

A. mode: \$70

median: \$80

outlier: none

B. mode: \$70

median: \$80

outlier: \$110

C. mode: \$90

median: \$90

outlier: none

D. mode: \$70

median: \$80

outlier: \$50

Hint

9.   Estimate. Round to the tens place.

A. \$70 − \$40 = \$30 B. \$80 − \$30 = \$50
C. \$70 − \$30 = \$40 D. \$100 − \$30 = \$70
Hint

10.   Find the sum.

A. 71 B. 82
C. 17 D. 81
Hint

11.   Imelda’s vacation webpage received 84 hits over the weekend. On Saturday, she recorded 37 hits. How many hits were there on Sunday?
A. 121 B. 57
C. 37 D. 47
Hint

24 + 36 + 34

A. 98 B. 94
C. 84 D. 104
Hint

13.   Estimate. Round each addend to the indicated place value.

221 + 32; tens

A. 220 + 30 = 250 B. 220 + 40 = 260
C. 230 + 30 = 260 D. 200 + 30 = 230
Hint

14.   Find the sum.

A. \$41,696 B. \$30,696
C. \$31,696 D. \$40,696
Hint

15.   Find the difference.

A. 440 B. 376
C. 436 D. 476
Hint

16.   The graph shows the usual chores students do. What is the total number of students surveyed?

A. 42 B. 44
C. 21 D. 12
Hint

17.   What are all the possible outcomes if the number cube is rolled once?

A. 1 B. 1, 3, 6
C. 1, 2, 3, 4, 5, 6 D. 2, 4, 6
Hint

18.   How many combinations are possible if the spinner is spun twice?

A. 8 B. 16
C. 4 D. 12
Hint

19.   The tree diagram that shows the outcomes for tossing a coin three times. Find the probability of tossing a tail on the last toss.

A. B.
C. D.
Hint

20.   Subtract.

A. 2,493 B. 2,483
C. 2,593 D. 2,583
Hint